GRIPĂ SAU RĂCEALĂ?

 

GRIPĂ SAU RĂCEALĂ? Vizualizează în browser
 
Dragi părinți,
 
Răceala și gripa sunt ambele infecții respiratorii cu simptome diferite ce pot fi identificate. De aceea, venim în întâmpinarea dumneavoastră cu un infografic care să vă ajute în depistarea simptomelor și luarea măsurilor corecte. Deși nu ne-o dorim, în fiecare an ne confruntăm, în perioada ianuarie – martie cu această viroză, gripa. Complicații de regulă apar la anumite categorii de persoane cum ar fi vârstnicii, cei care suferă de boli cronice sau alte afecțiuni grave. 
  
Când ne adresăm medicului?
Dacă simptomele sunt specifice unei răceli ușoare și pacientul nu suferă de alte boli cronice, atunci poate fi tratat la domiciliu. Dacă simptomele sunt îngrijorătoare, cu febră mare, stare generală alarmantă, ne vom adresa medicului imediat, în special copiii, gravidele, lăuzele, vârstnicii, persoanele cu boli cronice deoarece pot dezvolta complicații.

Statistici în București
Personalul din cabinetele medicale școlare, monitorizează zilnic starea de sănătate a copiilor, în data de 28.01.2020, raportând un număr de 1400 de cazuri de gripă la nivelul sistemului public de învățământ din București. Numărul nu este îngrijorător dacă ținem cont că în București sunt aproximativ 249.000 de preșcolari și elevi.

Facem apel la dumneavoastră, părinții, să recunoașteți simptomele și pentru cazurile ușoare să vă adresați în primă instanță medicilor de familie pentru diagnostic și tratament. Aglomerarea camerelor de gardă nu este o soluție, riscul de contaminare fiind foarte crescut.
Cu prietenie,
Echipa ASSMB
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.