STOP! V-ați spălat pe mâini?!

V-AȚI SPĂLAT PE MÂINI? Vizualizare în navigator
 
Dragi părinți,
 
În data de 15 octombrie, în fiecare an, sărbătorim Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini. Cu această ocazie, începând din 2017, Primăria Capitalei, prin ASSMB derulează campania „Sănătatea e în mâinile tale” care se adresează tuturor preșcolarilor și elevilor din ciclul primar de învățământ.
Prin această campanie ne dorim ca cei mici să conștientizeze importanța spălatului pe mâini, dar și să își însușească acest comportament igienic care îi poate feri de numeroase probleme de sănătate, cauzate în primul rând transmiterii germenilor prin intermediul mâinilor nespălate.
În fiecare an căutăm să venim cu instrumente noi care să capteze interesul copiilor și să fixeze acest comportament în rutina lor zilnică.
Pentru acest an am pregătit o surpriză, respectiv un experiment care va arăta copiilor că mâinile nespălate sunt sursă de germeni, dintre care unii pot fi periculoși pentru sănătate. Mai concret, vom folosi la fiecare clasă, un set de 2 plăci cu medii de cultură sterile (plăci Petri). Două persoane desemnate vor atinge cu câteva degete de la o mână fiecare dintre plăcile Petri: o mână nespălată și o mână curată, spălată cu săpun.
Plăcile vor fi închise cu capacul și sigilate. După 1-2 zile, plăcile, care au un capac transparent, vor fi arătate copiilor la clasă, fără a fi deschise. Astfel, copiii vor observa diferența de creștere a coloniilor bacteriene între placa corespunzătoare mâinii spălate și cea corespunzătoare mâinii nespălate. Prin această modalitate vom acoperi 2984 de clase 0-IV și 1414 grupe de preșcolari din toate unitățile de învățământ de stat din București. Acest experiment este folosit și în mediile universitare medicale, unde studenții la medicină învață noțiuni de epidemiologie a bolilor transmisibile.
Sperăm ca modalitatea de a evidenția importanța spălatului pe mâini și de a ilustra riscul nepracticării acestui comportament, aleasă pentru acest an, să îi încânte deopotrivă pe copii și pe părinți.
Despre bolile cauzate de mâinile murdare și importanța gestului, în aparență banal, de spălare a mâinilor, puteți viziona un interviu cu  Dr. Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Clinic " Dr. Victor Babes" aici
Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, precum și site-ul www.assmb.ro, unde veți găsi informații de interes pentru dumneavoastră.
Pentru arhiva newsletter sau informații utile părinților apasă aici.

Vă mulțumim că înțelegeți importanța acțiunilor noastre pentru sănătatea copiilor dumneavoastră!

Cu prietenie,
Echipa ASSMB
Ediția 2017
 
 
Ediția 2018
Editia 1 - 2017-2018
 
Ediția 2 - 2018-2019
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfașurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro
 

Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B Toate drepturile rezervate.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București Romania,
 Str. Sf Ecaterina . nr. 4
021.310.10.59
www.assmb.ro

Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre, sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă puteți dezabona aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtașiți la propuneri@assmb.ro

 
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.