LA Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, COPIII CU BOLI NEUROMUSCULARE SUNT PE MÂINI BUNE

LA Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, COPIII CU BOLI NEUROMUSCULARE SUNT PE MÂINI BUNE

 

DOUĂ TRATAMENTE NOI ÎN DISTROFIA MUSCULARĂ PROGRESIVĂ ȘI ATROFIA MUSCULARĂ SPINALĂ, CU REZULTATE REMARCABILE, LA SPITALUL PROF. DR. AL. OBREGIA

”Simpozionul Național de Boli Neuromusculare” organizat de Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a reunit 70 de specialiști din toată țara, care au aflat ultimele noutăți în tratamentul bolilor neuromusculare. 
Invitați speciali: Prof. Dr. Laurent Servais și Sarah Bethlen de la Spitalul Universitar din Liege, Belgia. 
Dr. Ioana Minciu, medic primar neurologie pediatrică la Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” și-a prezentat lucrarea științifică despre pacienții tratați la Spitalul Prof Dr. Al. Obregia cu noul tratament disponibil în România pentru atrofie musculară spinală: 
”Este un simpozion important pentru că aceste boli neuromusculare nu au, în general, un tratament curativ. Dar, în prezent, avem progrese remarcabile pentru cel puțin două boli. Este vorba despre distrofia musculară progresivă care pentru o anumită mutație are un tratament existent și disponibil și în România. Și mai este vorba despre atrofia musculară spinală care acum are tratament aprobat și în țara noastră. Este important să atragem atenția colegilor noștri asupra existenței acestor tratamente, pentru ca ei să diagnosticheze cât mai repede aceste boli și să direcționeze cazurile spre tratament. Pentru că nu orice centru din Româna este acreditat pentru a face aceste tratamente. Sunt trei centre în București, printre ele cel de la Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia și cel de la Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, dar și centre în țară la Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Sibiu. 
Clinca de Neurologie Pediatrică - Centru de expertiză pentru Boli Rare în Neurologia Pediatrică, acreditat de Ministerul Sănătății ca Centru de Referință în Boli Rare Neurologice, organizează aceste simpozioane pentru a transmite experiența acumulată în tratarea bolilor neuromusculare, dar și pentru a stabili legături cu medici din alte specializări care pot participa la tratarea și recuperarea micilor pacienți. În cadrul sesiunilor științifice sunt prezentate cazuri de bolnavi cu afecțiuni neuromusculare grave, metode de tratament și au loc discuții pe tema evoluției acestora.

Dr. Alina Butoianu, neurolog pediatru, medic primar la Clinica de neurologie Pediatrică din Spitalul Prof. Dr. Alexandru Obregia: 
”Acest simpozion se organizează, anual, din 2012. Noi îl numim workshop de boli neuromusculare. Prezentăm, în cadrul simpozionului, cazuri dificile și ne ajutăm reciproc ca să ajungem la un diagnostic final pentru fiecare situație în parte. La acest eveniment vin colegi de-ai noștri din toată țara. Lumea vrea să învețe, e dornică să afle cât mai multe informații despre tratamentele noi din acest domeniu. De la an la an, sunt din ce în ce mai mulți colegi dar și kinetoterapeuți care vin la acest simpozion.”

În Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, condus de Dr. Andrian Țibirnă, sunt tratați, anual, 10 mii de copii, inclusiv cei cu boli neuromusculare.

 

Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, organizează în perioada 8-9 iulie ”Simpozionul Național de Boli Neuromusculare”, "un eveniment devenit deja tradiție", a subliniat managerul spitalului, Dr. Andrian Tibirna. Clinca de Neurologie Pediatrică - Centru de expertiză pentru Boli Rare în Neurologia Pediatrică, acreditat de Ministerul Sănătății ca Centru de Referință de Boli Rare Neurologice organizează aceste simpozioane pentru a transmite experiența acumulată în tratarea bolilor neuromusculare, dar și pentru a stabili legături cu medici din alte specializări care pot participa la tratarea și recuperarea micilor pacienți. 
Subiectele abordate în cadrul sesiunilor de prezentare vor fi bolile musculare, ale nervilor periferici, posibilități de diagnostic și tratament, necesitatea echipei multidisciplinare, tranziția copiilor cu afecțiuni neuromusculare la viața de adult. 
În cadrul sesiunilor științifice sunt prezentate cazuri de pacienți cu afecțiuni neuromusculare grave, metode de tratament și au loc discuții pe tema evoluției acestora.
La lucrările științifice participă și doi invitați speciali de la Spitalul Universitar din Liege, Belgia. 
În cadrul Spitalul Clinic Dr. Alexandru Obregia sunt tratați, anual, 10 mii de copii, inclusiv cei cu boli neuromusculare.