Disable Preloader

Campania de Promovare a Sănătății Orale

 

Dragi părinți,

Știm cât de important este zâmbetul copilului dumneavoastră

Cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul copiilor sunt problemele dentare, iar câțiva dintre factorii răspunzători pentru acest fenomen constau într-o alimentaţie bogată în zaharuri şi igienă orală defectuoasă.

Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București reia desfășurarea Campaniei de Promovare a Sănătății Orale în toate unitățile de învățământ preșcolar și școlar de stat din Municipiul București.

Continuarea acestei campanii este menită să aducă un aport semnificativ conturării bunelor practici și a unei baze de cunoștințe solide.

Există o legătură strânsă între sănătatea orală și cea generală, iar pentru un organism sănătos este extrem de importantă prevenția și tratarea precoce a afecțiunilor orale.

Cum putem păstra zâmbetul frumos și sănătos al copilului nostru?

Regulile de îngrijire în igiena orală sunt cele mai importante pentru a preveni apariția complicațiilor stomatologice. Un zâmbet frumos înseamnă o igienă orală corectă!

Dumneavoastră cunoașteți tehnicile corecte ale unui periaj dentar?

Încă de mici, este foarte important să știm cum să ne periem corect dinții, să prevenim și să tratăm precoce afecțiunile orale.

 

INIȚIATOR: Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB)

CAMPANIE: - pe 12 martie 2018, A.S.S.M.B. a început în şcolile şi gădiniţele din capitală "Campania de Promovare a Sănătăţii Orale" care s-a adresat copiilor din grădiniţe şi din clasele 0-IV.

                  - A doua etapă a campaniei a început pe 19 noiembrie 2018 și s-a adresat preșcolarilor și școlarilor din clasele I-VII.

BENEFICIARI: aproximativ 117.000 de copii din grădinițe și clasele 0-IV și aproximativ 44.000 de elevi din clasele V-VII.

A.S.S.M.B. a distribuit copiilor din grădinițele de stat 33.500 de kituri formate din periuță de dinți și clepsidră dar și orare tip A4 elevilor din clasele 0-VII. Tot A.S.S.M.B. a distribuit cabinetelor stomatologice din școli mulaje dentare.

OBIECTIVE: - Informarea copiilor asupra tehnicii corecte a spălatului pe dinți, astfel încât să fie prevenite afecțiunile stomatologice. 

                  - Obținerea de date medicale concrete privind starea de sănătate orală a copiilor din școlile și grădinițele bucureștene.

INFORMAȚII UTILE:

Copiii beneficiază de tratamente stomatologice gratuite tot anul ( sigilări, detartraje, tratament carii, extracții dentare) si , mai nou, de tratamente ortodontice cu aparate dentare mobile si fixe. 

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a cumpărat anul acesta 50 de unituri dentare complete și 84 de sterilizatoare cu abur iar în curând se vor mai achiziționa unituri, astfel încât, toate cele 150 de cabinete stomatologice  din școlile bucureștene să fie dotate cu aparatură necesară consultațiilor și tratamentelor de specialitate. Rețeaua școlară a Municipiului București mai include și 448 de cabinete școlare de medicină generală.  În 2017, exista un deficit de personal medical de 70 la sută, iar în acest moment, numărul de posturi s-a suplimentat cu 161, ajungându-se la o acoperire de peste 80%. Investițiile în echipamente, mobilier medical și materiale sanitare se ridică la 18 milioane de lei, din care aproape 3 milioane de lei pentru aparatura medicală din cabinetele stomatologice. În 2019, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va realiza, în premieră națională, un Proiect Informatic, în valoare de 12 milioane de lei. Fiecare cabinet din rețeaua școlară va fi dotat cu calculator şi scanner iar platforma electronică modernă va permite accesul părinţilor la informaţiile medicale ale copiilor. Datele vor fi securizate prin amprentă digitală.

 

Regulamentul Campaniei de Promovare a Sănătății Orale