Descriere proiect

Dragi părinți,

Știm cât de important este zâmbetul copilului dumneavoastră

 

Cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul copiilor sunt problemele dentare, iar câțiva dintre factorii răspunzători pentru acest fenomen constau    într-o alimentaţie bogată în zaharuri şi igienă orală defectuoasă.

Un program eficient de sănătate școlară poate fi una dintre cele mai rentabile investiții pentru a îmbunătăți simultan educația și sănătatea.

Tocmai de aceea Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București desfășoară în fiecare an școlar, în toate unitățile de învățământ preșcolar și școlar de stat din Municipiul București, Campania de Promovare a Sănătății Orale.

Derularea continuă a acestei campanii este menită să aducă un aport semnificativ conturării bunelor practici și a unei baze de cunoștințe solide.

Organizația Mondială a Sănătății promovează programele de sănătate școlare ca un mijloc strategic de prevenire a riscurilor importante pentru sănătate în rândul tinerilor.

Există o legătură strânsă între sănătatea orală și cea generală, iar pentru un organism sănătos este extrem de importantă prevenția și tratarea precoce a afecțiunilor orale.

Cum putem păstra zâmbetul frumos și sănătos al copilului nostru?

Prin respectarea regulilor de îngrijire în igiena orală, care sunt cele mai importante în prevenirea apariției complicațiilor stomatologice!

Un zâmbet frumos înseamnă o igienă orală corectă. Dumneavoastră cunoașteți tehnicile corecte ale unui periaj dentar?

Încă de mici, este foarte important să știm cum să ne periem corect dinții, să prevenim și să tratăm precoce afecțiunile orale.

 

Tehnica de periaj circular

 

Tehnica ruloului

 

AȘA NU

 

Inițiator: Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP)

Obiectivele campaniei le reprezintă conștientizarea importanței igienei orale; educarea comportamentelor de igienă orală; informarea copiilor privind afecțiunile orale și factorii de risc care contribuie la producerea acestor afecțiuni; transmiterea de recomandări preșcolarilor și elevilor privind menținerea sănătății orale; evidențierea legăturii dintre sănătatea orală și cea generală și importanța pentru un organism sănătos a prevenției și tratării precoce a afecțiunilor orale.

Beneficiari ai campaniei sunt preșcolarii și elevii din rețeaua școlară a Municipiului București.

Știm că educația nu se desfășoară numai în școli sau grădinițe, ci aceasta se continuă și acasă. Tocmai de aceea vă invităm să fiți parte activă a campaniei, prin completarea chestionarului.

Răspunsurile și implicarea dumneavoastră sunt foarte importante pentru a găsi cele mai eficiente metode de a realiza educatia pentru sănătate a copiilor.

 

Informații utile

Servicii oferite și dotări:

  • cabinetele stomatologice din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB dețin aparatura necesară tratamentelor la cele mai înalte standarde;

  • 144 de cabinete școlare stomatologice și 13 cabinete stomatologice universitare sunt la dispoziția elevilor și studenților pentru a-și putea rezolva probleme stomatologice, GRATUIT, TOT ANUL: carii, detartraje, sigilări, extracții dentare;

  • consultațiile  și tratamentele pentru  cei aproximativ 250.000 de elevi și 120.000 de studenți din învățământul de stat din Capitală sunt asigurate de 151 de stomatologi, 10 medici ortodonți și 118 asistenți medicali;

  • personalul medical a fost reinstruit cu privire la regulile de sterilizare a instrumentului stomatologic;

  • în Rețeaua Școlară a ASSMB s-au creat și posturi de medici ortodonți care sunt implicați și în proiectele de aplicare a aparatelor ortodontice;

  • prin programele Primariei Capitalei, desfășurate prin ASSMB, toți copiii din învățământul de stat beneficiază de tratamente stomatologice gratuite, inclusiv în vacanțe și de aparate dentare mobile si fixe.

http://aparateortodontice.assmb.ro/

http://smile.assmb.ro/

http://smilemobile.assmb.ro/

Project