„Ziua Mondială a Sănătății Orale”

În data de 20 martie sărbătorim „Ziua Mondială a Sănătății Orale”. Cu acest prilej Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București dorește să marcheze câteva din acțiunile pe care le întreprinde pentru creșterea gradului de conștientizare a copiilor, dar și a părinților, privind imporanța asigurării unei stări optime a sănătății orale.

Astfel:
1. Începând cu data de 19 octombrie 2018, A.S.S.M.B. a reluat în grădinițele și școlile de stat din Municipiul București, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale”, prin care personalul medical stomatologic susține ore de educație sanitară stomatologică, informând copiii despre tehnica periajului corect, durata acestuia, frecvența cu care trebuie executat, precum și importanța periajului corect în menținerea unei sănătăți orale corespunzătoare și a unui zâmbet frumos.
La sfârșitul fiecărei ore, se oferă materiale specifice, menite să sporească interesul privind igiena orală, respectiv: copiilor din grădinițe li se oferă kituri ce conțin periuță și clepsidră; iar elevilor le sunt distribuite orare, broșuri și chestionare de feedback.

In perioada octombrie 2018 – martie 2019 Campania de Promovare a Sănătății Orale a fost desfășurată in 262 de școli și 73 de grădinițe, fiind efectuate 2.404 ore de educație pentru sănătate, adresate copiilor din învătământul preșcolar și clasele 0 – VII.

Ne-a bucurat interesul cu care cei mici au asistat la demonstrațiile personalului sanitar stomatologic, dar și curiozitatea lor față de informațiile primite despre sănătatea orală, prin întrebările pe care le adresau acestuia.

2. A.S.S.M.B. a implementat pe parcursul anului 2018 și continuă în anul 2019, Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”, care prevede acordarea unui sprijin financiar pentru confecționarea și aplicarea de aparate ortodontice mobile pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani.

3. În anul 2019, A.S.S.M.B. implementeaza Proiectul „SMILE”, care prevede acordarea unui sprijin financiar pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe copiilor cu vârste cuprinse între 10-17 ani din Municipiul București.

A.S.S.M.B. reamintește că toți preșcolarii și școlarii din sistemul de învățământ de stat al Municipiului București beneficiază de consultații și tratamente stomatologice gratuite în cabinetele stomatologice școlare din unitățile de învățământ unde studiază sau unde sunt arondați.

Sprijinul părinților în continuarea demersurilor începute de noi în școli este esențial în asigurarea unei sănătăți orale pe termen lung.