”Primul Ajutor vine la şcoală!”

”Primul Ajutor vine la şcoală!”

!?CE ÎNSEAMNĂ CURSUL ”PRIMUL AJUTOR”?! 

 

- măsuri de resuscitare în caz de stop cardio-respirator
- manevre de ajutor în cazul unei crize convulsive
- cum să reacționeze dacă un copil din apropiere se îneacă cu alimente sau cu corp străin
- ce este de făcut dacă apare un accident precum electrocutarea sau arsura.
- ce este epistaxisul și ce trebuie făcut pentru a opri sângerarea nazală

 

”Părinții au fost cei care ne-au solicitat să organizăm cursuri de prim ajutor pentru copii. Am răspuns cu bucurie pentru că acest lucru dovedește că părinții se implică în educația pentru sănătate a copiilor. Împreună cu centrul Proedus al Primăriei Capitalei organizăm acum aceste cursuri pentru aproximativ 6400 de elevi. Vreau să precizez că ste un proiect pilot, în premieră, iar în următorul an școlar ne dorim ca aceste cursuri de prim ajutor să fie organizate pentru toți copiii din școlile de stat din București.” a declarat Dr. Turkes Ablachim, Director General Adjunct Medical ASSMB.

Eugen Ilea, președintele FNAP-București:
”Nu putem decât să ne bucurăm pentru acest nou proiect lansat și pentru faptul că autoritățile Municipiului București au răspuns întotdeauna solicitărilor și dorințele noastre, adică ale părinților. Întotdeauna vom fi aproape de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Colaborăm întotdeanuna cu profesionalism cu reprezentanții ASSMB pentru binele copiilor noștri.”

Seria de cursuri de Prim Ajutor de la Școala Gimnazială Nr. 150 s-a încheiat săptămâna aceasta. Urmează Scoala Gimnaziala nr. 113 din București.
Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB) împreună cu Proedus, la propunerea FNAP - Bucuresti, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) şi Societatea Romana Impotriva Epilepsiei (SRIE) organizează cursuri de prim ajutor, pentru 6.400 de elevi, timp de 3 luni, în 34 de şcoli de stat, în săptămâna ”Școala Altfel”.