14 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE

 


14 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE


În fiecare an, pe 14 iunie, la nivel global este celebrată „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” (World Blood Donor Day). Este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică marcate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scopul fiind de a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți și de a atrage atenția asupra necesității asigurării condițiilor de siguranță în donarea de sânge.

Ziua de 14 iunie, a fost aleasă de OMS ca un omagiu în memoria imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al Premiului Nobel în anul 1930, pentru descoperirea grupelor de sânge AB0. Datorită contribuției sale a fost posibilă apariția tranfuziilor sanguine, devenite astăzi proceduri de rutină medicală.

Aproximativ 10% dintre pacienții aflați în spitalele din România au nevoie urgentă de sânge. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient, arată date oficiale.

Anul acesta sărbătorim Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge sub sloganul emis de OMS «Give blood and keep the world beating», în semn de recunoaștere și prețuire pentru donatorii de sânge din întreaga lume care, prin darul lor, fac să pulseze viața! Le mulțumim și noi donatorilor noștri care vin în mod constant la centru și donează. Putem spune că, prin darul lor, fac viața să pulseze pentru pacienții care au nevoie de tratament transfuzional!” - este mesajul pe care îl transmite Dr. Doina GOȘA, Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

ASSMB susține acest mesaj și a acționat permanent, inclusiv prin campaniile de promovare a sănătății derulate în ultimii ani, pentru încurajarea donării de sânge.

Îi îndemnăm pe toți bucureștenii care pot și doresc să doneze sânge, să o facă adresându-se direct Centrului de Transfuzii București. Informații complete privind donarea de sânge, precum și datele de contact ale CTS, pot fi aflate accesând pagina de Internet oficială - www.ctsbucuresti.ro.

Mulțumim tuturor donatorilor voluntari pentru atitudinea lor generoasă și responsabilă, care se traduce în salvarea de vieți omenești.

 
Cu prietenie, 
Echipa ASSMB


#PMB #ASSMB #Sănătate #MinutulDeSănătate
 
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru  www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe 
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B, sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2021, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.roDacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Nu dați reply acestui e-mail. Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.