Atenție părinți, a început sezonul virozelor!

 

Dragi părinți,
 
Instalarea sezonului rece, schimbările bruște de temperatură, dar și (re)intrarea copiilor în colectivități sunt factori favorizanți pentru creșterea incidenței virozelor și răcelilor. 
 
Știm că vreți să vă feriți copiii de orice pericol și sunteți preocupați de sănătatea lor. De aceea, pe lângă măsurile de precauție pe care le luați deja, cum ar fi adaptarea ținutelor copiilor în funcție de temperaturile de afară, avem și câteva sfaturi suplimentare:
  1. o supraveghere mai strictă a respectării regulilor de igienă, precum spălarea cu regularitate a mâinilor;
  2. aerisirea adecvată a spaţiilor de locuit;
  3. acoperirea gurii și nasului în timpul tusei sau strănutului prin utilizarea batistelor de unică folosință;
  4. mascarea tusei și strănutului cu partea interioară a articulației cotului și, obligatoriu, spălarea mâinilor după tuse/strănut pentru a evita răspândirea microbilor sau virusurilor;
  5. folosirea măştilor de protecție pentru persoanele cu simptome de viroză;
  6. izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptome sugestive pentru gripă, după o vizită, în prealabil, la medicul de familie.
Ca precauție suplimentară, puteți cere sfatul medicului de familie în legătură cu oportunitatea administrării unui vaccin antigripal, atât copiilor care merg la grădiniță sau școală, cât și celorlalți membri ai familiei. Vaccinarea oferă protecție atât copiilor, cât și adulților, fiind esențială, nu doar pentru sănătatea fiecăruia, ci și pentru comunitate și pentru societate. Perioada optimă pentru vaccinare este cuprinsă între lunile octombrie și decembrie.
 
În cazul unui contact direct cu persoane cu afecţiuni respiratorii, până la spălarea mâinilor cu apă și săpun, trebuie evitată atingerea ochilor, a nasului sau a gurii cu mâinile contaminate.  
 
Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, precum și site-ul www.assmb.ro, unde veți găsi și alte informații de interes pentru dumneavoastră.
 
Vă mulțumim că înțelegeți importanța acțiunilor noastre pentru sănătatea copiilor dumneavoastră!
Cu prietenie,
Echipa ASSMB

 
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro
 
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.
Toate drepturile rezervate.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București Romania,
 Str. Sf Ecaterina . nr. 4
021.310.10.59
www.assmb.ro

Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre, sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă puteți dezabona aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtașiți la propuneri@assmb.ro
 
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.