Cât de des se schimbă periuța de dinți?

Dragi părinți,

Lansăm astăzi a III-a Ediție a Campaniei de Promovare a Sănătății Orale. În ultimii 2 ani, campaniile derulate de ASSMB au dat roade, în sensul că au fost deja depășite 170.000 de consultații stomatologice, 450.000 de tratamente dentare, raportate la un total de aproximativ 250.000 de copii înscriși în sistemul de învățământ de stat din București.
 
 
Prin campaniile de informare - educare - conștientizare, desfășurate anual în unitățile de învățământ, ne dorim să ajutăm copiii să își însușească un stil de viață sănătos ca fiind un cumul de comportamente practicate zilnic. 
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că problemele stomatologice afectează jumătate din populația globului (3,5 miliarde de persoane), cariile dentare reprezentând cea mai frecventă afecțiune.
Cauzele afecțiunilor stomatologice

Un studiu interesant privind sănătatea orală la copii și tineri, realizat de Institutul Național de Sănătate Publică, a arătat că:
83% dintre elevii chestionați consideră că zâmbetul lor are de suferit din cauza problemelor dentare (carii sau malpoziții dentare);
91% știu că există o relație între consumul de dulciuri și caria dentară;
90% știu că lipsa periajului dentar este corelat cu apariția cariilor.
 
 



Anul acesta, cursul se va desfășura într-un mod inedit, printr-un concurs educațional, stimulând astfel creativitatea copiilor și motivându-i să fie un exemplu pentru colegii lor și chiar pentru întreaga familie. 
 
Vă rugăm să ne oferiți suportul dumneavoastră!

Medicii Stomatologi din Rețeaua de Medicină Școlară sunt pregătiți cu răbdare și grijă pentru micuții dumneavoastră și pot furniza toate informațiile necesare despre derularea campaniei, dar și ce puteți face pentru a-i ajuta pe copii. Vă rugăm să urmăriți tehnica periajului dentar aplicată de copiii dumneavoastră și completați chestionarul online pe măsură ce orele de promovare a sănătății orale se desfășoară. Prin răspunsurile oferite vă asigurăm că și dumneavoastră participați la crearea obiceiurilor sănătoase și corecte ale copiilor.

Mai multe detalii puteți regăsi accesând site-ul assmb.ro, secțiunea "Campanii".
Cu prietenie,
Echipa ASSMB
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
 
 
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.