CE ESTE ANEMIA? SIMPTOME ȘI TRATAMENT


#MINUTULDESĂNĂTATE – „CE ESTE ANEMIA?
CARE SUNT SIMPTOMELE ȘI CUM SE TRATEAZĂ?”În episodul de astăzi al seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, Dr. Mihaela Andreescu, medic primar Hematologie la Spitalul Clinic Colentina, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, prezintă o serie de informații actuale și utile despre anemie, o afecțiune care, în anumite situații, poate fi un semnal de alarmă că organismul este afectat de o problemă de sănătate mult mai gravă.

Anemia reprezintă o scădere a valorii de hemoglobină din organism și se asociază cu o astenie, o stare de slăbiciune, pacientul simțindu-se foarte obosit.

TIPURI DE ANEMIE:
  • Anemia feriprivă
  • Anemia cauzată de operațiile de micșorare a stomacului (gastric sleeve)
  • Anemia cauzată de bolile hematologice
Cea mai frecventă formă de anemie este anemia feriprivă, o consecință a unei afecțiuni care trebuie identificată de către medicul specialist. Efectele anemiei se fac mai puțin simțite pe măsură ce este corectată boala care a determinat-o.

Mai multe detalii despre problemele determinate de această afecțiune și metodele de tratament puteți afla urmărind clipul video cu Dr. Mihaela Andreescu, medic primar Hematologie la Spitalul Clinic Colentina.

NU UITAȚI! Pentru a afla de la cei mai buni specialiști tot ceea ce vă interesează despre cele mai diverse subiecte medicale, accesați canalul nostru de YouTube, secțiunea #MINUTULDESĂNĂTATE
https://www.youtube.com
Cu prietenie,
Echipa ASSMB
 
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B, sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2021, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.roDacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona
aici.
Nu dați reply acestui e-mail. Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.