CE ESTE LUPUSUL?


#MINUTULDESĂNĂTATE CE ESTE LUPUSUL?
CUM SE MANIFESTĂ ȘI CUM POATE FI TRATAT?

Astăzi, în cadrul seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, vă propunem să aflați de la Dr. Rodica OLTEANU, medic primar dermato-venerologie la Spitalul Clinic Colentina, informații utile despre lupus, o afecțiune cronică autoimună, care poate provoca inflamații și dureri în orice parte a corpului.

În cazul lupusului, sistemul imunitar al pacientului nu reușește să facă diferența între țesuturile proprii și cele străine, astfel atacând propriile țesuturi. Nu există o dovadă certă a cauzelor care provoacă lupusul, dar există o serie de factori declanșatori ai procesului autoimun și pot diferi de la o persoană la alta (expunerea la soare, factori genetici, hormonali, unele medicamente etc.).

Lupusul poate fi dificil de diagnosticat, deoarece semnele și simptomele imită adesea alte afecțiuni. Semnul distinctiv al lupusului este iritația facială care seamănă cu aripile unui fluture și apare pe ambii obraji, însă nu în toate cazurile de lupus.

Diagnosticul implică un examen clinic amănunțit și analiza simptomelor, dar și a antecedentelor familiale de lupus sau alte altor boli autoimune.

Mai multe puteți afla urmărind materialul video realizat împreună cu Dr. Rodica Olteanu, medic primar Dermato-Venerologie în cadrul Spitalului Clinic Colentina, administrat de Primăria Municipiului București prin ASSMB.

NU UITAȚI! Pentru a afla cele mai noi informații despre subiecte medicale de larg interes, accesați canalul nostru de YouTube, secțiunea #MINUTULDESĂNĂTATE: www.youtube.com/ASSMB

Cu prietenie,
Echipa ASSMB


#PMB #ASSMB #Sănătate #MinutulDeSănătate
 
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B, sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2021, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.roDacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona
aici.
Nu dați reply acestui e-mail. Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.