❗️ CORONAVIRUS – Sfaturi din surse oficiale ❗️

 
❗️ CORONAVIRUS – Sfaturi din surse oficiale ❗️                                                                   Vizualizează în browser
 
   Facem apel către dumneavoastră, părinții, să rămâneți calmi în fața știrilor privind noul virus CORONAVIRUS și să luați măsurile corecte de prevenție. Vă sfătuim să vă informați doar din surse oficiale!
 
        Nu uitați să respectați următoarele reguli elementare, redate și în imaginile de mai sus:
  • Spălați des și temeinic mâinile!
  • Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare!
  • Evitați persoanele bolnave!
  • Dacă strănutați, acoperiți-vă nasul și gura cu pliul cotului (dacă nu aveți la dispoziție șervețel de hârtie)!
  • Luați medicamente doar la recomandarea medicului!
  • Dezinfectați suprafețele din preajmă!
  • Utilizați masca de protecție doar dacă sunteți bolnavi sau în apropierea celor bolnavi!
  • Evitați aglomerația!
  • Sunați la 112 dacă suspectați că sunteți bolnav sau dacă ați călătorit recent în zonele afectate!
  • Informați-vă doar din surse oficiale!
  • NU VĂ PANICAȚI!
 
La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică a fost operaționalizată 
 
linia TELVERDE (0800 800 358)
 
destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Programul de funcționare al liniei Telverde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
 
La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. 
Atenție, nu este un număr de urgență, ci este destinat strict informării.
 
       În acest moment, a fost confirmat un singur caz de infectare cu CORONAVIRUS în România. Persoana care a contactat virusul a fost transportată la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.
       Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic. De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român, purtător al virusului, a intrat în contact. (Sursa: Ministerul Sănătății).
 
   La nivel global, conform site-ului www.worldmeters.com, unde sunt strânse statisticile legate de CORONAVIRUS din toată lumea, probabilitatea ca virusul să provoace decesul copiilor 
este foarte foarte mică, dacă nu chiar inexistentă.           (https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/)
 
      Personalul medical din cabinetele medicale școlare reamintește periodic elevilor și cadrelor didactice regulile obligatorii de igienă, precum spălarea frecventă a mâinilor, pe care le-au învățat deja la orele de educație pentru sănătate, dar și dezinfectarea pupitrelor înainte de începerea cursurilor. De asemenea, se asigură că toate grupurile sanitare sunt curățate frecvent și sunt dotate cu săpun.
 
       Pentru orice nelămuriri, întrebări sau sfaturi, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați, fie prin mail, fie pe pagina de facebook sau chiar direct prin intermediul personalului medical din unitățile de învățământ! 
 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB
 
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.