IGIENA APARATULUI ORTODONTIC

EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE 
 
 

Dragi părinți și copii,
 

Fie că sunt copii sau adulți, toți cei care sunt nevoiți să poarte aparat ortodontic, au o mare responsabilitate în a-și menține dinții cât mai curați. Ușor de spus, dar destul de dificil de realizat!

Periajul, în această situație, nu este o îndeletnicire chiar ușoară, mai ales că nu toți purtătorii de aparat dentar cunosc tehnica periajului corect. Dar nu vă faceți griji, suntem aici ca să vă îndrumăm!

Vă propunem astăzi o demonstrație video pe această temă, realizată cu sprijinul medicului stomatolog Dr. Gabriela Kogălniceanu, din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB. 

Dacă, în mod normal, este recomandat să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara, în cazul special al purtătorului de aparat ortodontic lucrurile sunt ceva mai complicate. Acesta trebuie să se spele riguros după fiecare masă, chiar și după gustări, deoarece la nivelul elementelor care compun aparatul dentar (brackeți, arcuri etc.) pot rămâne resturi alimentare. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă un periaj atent, completat de folosirea periuței interdentare, a aței dentare și chiar a dușului bucal, pentru a împiedica, astfel, acumularea plăcii dentare, apariția cariilor sau a afecțiunilor gingivale.

În clipul demonstrativ, Dr. Gabriela Kogălniceanu explică în detaliu și oferă recomandări privind tehnica periajului corect în cazul purtătorului de aparat ortodontic: https://www.youtube.com/PeriajulDentaralPurtătoruluideAparatOrtodontic.

Dacă nu sunteți purtător de aparat ortodontic, vă invităm să vizionați demonstrația video privind tehnica periajului obișnuit, realizată cu sprijinul doamnei Dr. Adina Baranga Georgescu - medic stomatolog din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB - https://www.youtube.com/PeriajulDentarCorect.

Cu prietenie,
Echipa ASSMB
 
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru  www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe 
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B, sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2020, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.ro



Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.