#MINUTULDESĂNĂTATE – DEPENDENȚA COPIILOR DE INTERNET

 
Astăzi, în cadrul seriei #MINUTULDESĂNĂTATE, vă propunem să aflați de la Psiholog Florentina Lincă, Cercetător Științific la Laboratorul de Cercetare Psihiatrie de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, răspunsul la întrebarea “Ce putem face atunci când copilul este dependent de internet?” (click aici).

Doamna dr. Florentina Lincă a obținut titlul științific de Doctor în Științe ale Educației în anul 2019 și are o experiență de patru ani în sprijinirea elevilor cu ADHD, participând la proiecte de cercetare care au în vedere ajutorarea copiilor cu probleme care țin de sănătatea mintală.

În societatea actuală, inevitabil, copiii sunt familiarizați de la cea mai fragedă vârstă cu Internetul și cu utilizarea noilor tehnologii digitale de comunicare și de divertisment. Practic, nimeni nu își mai poate imagina viața cotidiană în absența computerului și a pleiadei de gadgeturi omniprezente (smartphone, smartwatch, tabletă, consolă etc.), pe care am ajuns să le considerăm esențiale și în absența cărora mulți copii și tineri ajung să se simtă frustrați, fără activitate, sau chiar izolați.

Semnele dependenței de spațiul virtual sunt deja vizibile la foarte mulți copii, iar părinții se simt, de multe ori, neputincioși în fața acestei probleme. Pentru că vorbim din ce în ce mai mult despre nevoia de echilibru a copiilor, precum și de imperativul găsirii, adoptării și respectării unui set de reguli care să le asigure acest echilibru în viața de zi cu zi, vă invităm să urmăriți noul episod din seria #MinutuldeSănătate, de unde veți putea afla ce soluții de prevenție există în lupta cu dependența de Internet.

Echipa ASSMB
Cu prietenie,
 

#PMB #ASSMB #MinutulDeSănătate #Sănătate
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor,
vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și
YouTube https://www.youtube.com/channel/.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării de către dumneavoastră a unui formular de informare și de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale. Acesta l-ați completat fie în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” sau ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” (desfășurate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București), fie când ați participat la unul dintre proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B sau atunci când v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2021, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, bl. B2, sc.4, parter, sector 4, București
Tel: 021.310.10.59/69
www.assmb.ro



Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona
aici.
Nu dați reply acestui e-mail. Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.