Primul Ajutor vine la școală!

Primul Ajutor vine la școală!                    
                                                           Vizualizează în browser
 
Dragi părinți, chiar şi copiii dumneavoastră pot fi SuperEroi!
 
       Un copil informat și sigur pe el poate face diferența în situația în care o persoană are nevoie de ajutor în situații de urgență. Am răspuns cu bucurie solicitărilor părinților și interesului arătat pentru sănătatea copiilor și am organizat Cursuri de Prim Ajutor pentru copiii din Municipiul București.

    ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti) împreună cu PROEDUS (Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti), la propunerea FNAP-IP Bucureşti (Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar), în parteneriat cu ISMB (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti), SRIE (Societatea Română Împotriva Epilepsiei) şi EpiCARE (Reţeaua Europeană de referinţă pentru epilepsiile rare şi complexe), organizează Cursuri de Prim Ajutor în 34 de şcoli din Bucureşti în cadrul „Săptămânii Altfel”. Aproximativ 6.400 de elevi din Bucureşti vor avea la dispoziţie lectori şi traineri, logistică şi materiale necesare acestei activităţi.

      Până în acest moment, peste 150 de copiii ai Școlii Gimnaziale Nr. 150 și ai Şcolii Nr. 113 din București au participat activ la cursuri și au exersat manevrele de prim-ajutor pe manechine special concepute. Găsiți lista completă cu următoarele școli și datele în care se vor realiza Cursurile de Prim Ajutor la acest link: 
 
       Ce învață copiii la acest curs?

·         tehnici de resuscitare cardio-respiratorie;
·         măsurile de urgenţă în cazuri de crize convulsive;
·         manevrele ce se efectuează pentru salvarea în caz de înec cu alimente, corpuri străine;
·         oprirea sângerărilor nazale;
·         recomandări în caz de electrocutare și arsuri.


      Pornit ca un proiect pilot derulat în cadrul „Săptămânii Altfel”, ne propunem să extindem cursurile în anul școlar 2020 – 2021 la cât mai multe școli din Capitală. Continuăm astfel campania începută în 2018 prin care solicităm includerea în programa şcolară a cursurilor de prim ajutor.
 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.