Sfaturi utile pentru părinți!

www.assmb.ro                                                                                                 Vizualizează
www.fnapip.ro                                                                                                   în browser 

Cum să vorbești cu copilul tău despre Coronavirus!

 
“Mami, când trece virusul?”, este una dintre cele mai frecvente întrebări de pe buzele copiilor, întrebare la care nici măcar părinții nu știu încă răspunsul. Este momentul în care ne dăm seama că a fi părinte în această perioadă nu-i deloc ușor!

Pandemia COVID-19 a făcut loc emoțiilor puternice precum stres, anxietate, incertitudini, resimțite puternic de copiii de toate varstele! În aceste condiții, aceștia au nevoie să se simtă iubiți și sprijiniți de către părinți, acum mai mult ca oricând. 

Specialiștii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", spital administrat de Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, vin în întâmpinarea părinților cu câteva sfaturi utile:
  1. Aflați ce știe deja copilul dumneavoastră! Folosiți noțiuni și puneți întrebări ținând cont de vârsta copilului. De exemplu, pentru copiii mai mici: “Ai auzit adulții vorbind despre această boală nouă?”. Acest exemplu vă oferă șansa să aflați cât de mult știe copilul dumneavoastră deja și să verificați dacă informațiile pe care le are sunt greșite.
  2. Oferiți-i sprijinul și fiți sincer! Modul în care părintele își exprimă propriile emoții negative devine un model pentru copii de a reacționa și de a-și gestiona trăirile.
  3. Oferiți-i posibilitatea să-și împărtășească fricile! Spuneți-i că poate veni oricând la dumneavoastră cu noi întrebări sau să vă vorbească atunci când este îngrijorat. “Aș putea fi eu următorul? Ar putea să mi se întâmple mie acest lucru?” Explicați-i că, în general, copiii nu se îmbolnăvesc la fel de tare ca adulții. Urmăriți știrile cu copiii dumneavoastră, în așa fel încât să puteți filtra ceea ce ei aud și înțeleg.
  4. Explicați copilului că e normal să fiți îngrijorat din când în când! Având în vedere avalanșa de informații promovate de toate mijloacele media, copiii pot percepe viața prin filtrul pericolului și nu mai pot privi lumea în ansamblu. Părinții îi pot ajuta pe copii să facă față acestei situații și să vadă lucrurile diferit.
  5. Concentrați-vă eforturile pentru a-l face pe copilul  dumneavoastră să se simtă în siguranță, dar fiți sincer! Nu oferiți mai multe detalii decât trebuie, de care copilul dumneavoastră nu este interesat. De exemplu, dacă întreabă despre închiderea școlilor, răspundeți la întrebare, dar nu oferiți și alte detalii despre Coronavirus, dacă acestea nu își au rostul.

Mai multe sfaturi puteți găsi pe acest link: http://spital-obregia.ro/cum-sa-vorbesti-cu-copilul-tau-despre-coronavirus/

Vă reamintim că Spitalul Clinic De Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, continuă să ofere consiliere psihologică #GRATUITĂ la numărul de telefon 031-9103, având un program zilnic între orele 10:00 și 19:00.


#COVID #Obregia #SfaturiPentruPărinți #ASSMB #PMB​
 
 
NOUTĂȚI ASSMB

PLATFORMA ONLINE PACIENT.ASSMB.RO, UN SPRIJIN
REAL PENTRU PACIENȚI!



 
Perioada pandemiei a fost o piatră de încercare mai ales pentru persoanele cu o sănătate mai fragilă. Pentru a fi alături de acești pacienți, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a realizat un proiect inovator care s-a dovedit și se dovedește în continuare a fi foarte util: platforma de consultații medicale 👉 pacient.assmb.ro 
Până la ora actuală, 5.198 de cazuri au fost deservite, iar 551 sunt încă în analiză. Pentru persoanele de vârsta a treia, care nu au acces la tehnologie sau care nu sunt familiarizate cu mediul online, am pus la dispoziția bucureștenilor serviciul de CALL CENTER 0374.887.887 unde pot primi sfaturi referitoare la ce trebuie să facă în situația în care se confruntă cu o problemă de sănătate, sau sunt sprijiniţi să folosească mai ușor platforma de evaluare medicală la distanță.
Mulțumim pentru încredere!
 
 
APROAPE 1.000 DE PĂRINȚI AU APELAT, PRIN CALL CENTER, CENTRUL DE URGENȚE STOMATOLOGICE PENTRU COPII ÎNFIINȚAT DE PRIMĂRIA CAPITALEI, PRIN ASSMB, PENTRU PERIOADA PANDEMIEI DE COVID-19

Centrul de Urgențe Stomatologice pentru Copii din Complexul Regie a tratat sute de copii de la declararea stării de urgență și până în prezent. Devenit funcțional pe 28 aprilie 2020, acest serviciu și-a dovedit cu prisosință utilitatea, mărturie fiind numărul mare de pacienți înregistrați în toată această perioadă, de la deschiderea sa și până în prezent.
Nu mai puțin de 273 de copii au fost tratați de medicii stomatologi din Rețeaua de Medicină Școlară, care asigură permanența în centrul de urgențe – unde sunt PATRU cabinete dotate după cele mai noi standarde -, situat în zona Complexului Regie, Splaiul Independenței, Nr. 290, Sector 6.
☎️ Pentru programare trebuie NEAPĂRAT să sunați în prealabil la numărul de telefon: 0374.887.887

Pentru mai multe detalii click aici.
 
 
031.9103 ESTE NUMĂRUL DE TELEFON GRATUIT PENTRU CONSILIERE PSIHOLOGICĂ, LANSAT DE PRIMĂRIA MUNICIPIUL BUCUREȘTI, PRIN ASSMB, LA SPITALUL CLINIC DE PSIHIATRIE "PROF. DR. ALEXANDRU OBREGIA". 
Totodată, 15 medici de la Spitalul Clinic De Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia acordă asistență și pe platforma medicală gratuită https://pacient.assmb.ro/pentru-pacienti/, unde colaborează aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajați în spitalele Primăriei Capitalei, și care îi ajută pe bucureștenii care au nevoie de un sfat medical sau de diverse acte medicale, pentru a le rezolva problemele fără să se mai deplaseze la spital.
 
Pentru a fi la curent cu evenimentele și campaniile pe care le vom desfășura în viitor, vă invităm să accesați site-ul nostru www.assmb.ro sau să ne urmăriți pe 
Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor, Instagram https://www.instagram.com/a_s_s_m_b/ și YouTube https://www.youtube.com/channel/.

 
Cu prietenie, 
Echipa ASSMB.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2020, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59

www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona 
aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la 
propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.