Stil de viață echilibrat!

 
 
Dragi părinți,
 

 

Acum că Paștele a trecut, este momentul să revenim la un stil de viață sănătos! Chiar dacă #stămacasă, sănătatea este prioritară, iar mișcarea fizică și alimentația sănătoasă fac parte dintr-un stil de viață echilibrat.
 
Primăria Capitalei prin ASSMB vine în întâmpinarea dumneavoastră cu soluții alternative, de data aceasta în mediul online, pentru a vă sprijini în deprinderea obiceiurilor sănătoase, mai ales în rândul copiilor.
 
Copiii care învață de mici să consume zilnic micul dejun, să mănânce fructe și legume, să facă mișcare, să își prețuiască starea de sănătate, vor practica aceste deprinderi și în viața de adult și își vor educa, la rândul lor, copiii pe baza acestor principii.
 
Anul acesta, din cauza situației în care ne aflăm, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București mută a doua ediție a Campaniei ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” în mediul online. Campania era programată pentru perioada 16 martie – 12 iunie 2020, însă din cauza restricțiilor impuse de autorități și a închiderii unităților de învățământ, vă aducem cursurile acasă și revenim cu câteva sfaturi pentru dumneavoastră și pentru cei mici. În cadrul acestui newsletter sunt atașate materialele motivaționale ale campaniei, iar dacă doriți le puteți printa și afișa în camerele copiilor dumneavoastră.

Dragi părinți, este important pentru cei mici să conștientizeze importanța unei alimentații sănătoase și să cunoască beneficiile pe care le au atunci când efectuează activități fizice. Prin intermediul campaniei dorim să transmitem recomandări privind adoptarea unor comportamente sănătoase, să evidențiem legătura dintre activitatea fizică și starea de sănătate și să înțelegem cât de important este să avem un corp sănătos.
 
Campania este desfășurată în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Federația Națională a Asociației de Părinți – București și Asociația Salvați Copiii.
 
 

Unul din sfaturile noastre este de a încerca, pe cât posibil, să faceți mișcare zilnic, împreună cu cei mici, atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru a vă menține moralul ridicat. Pe internet puteți găsi nenumărate site-uri unde vi se prezintă exerciții fizice ce pot fi făcute acasă. Dacă nu aveți greutăți, puteți improviza cu sticle umplute cu apă sau diferite obiecte grele pe care le aveți prin casă. Piesele de mobilier se pot ”transforma” în aparate la care să vă lucrați corpul. Cu un pic de imaginație descoperiți câte exerciții se pot face cu ce aveți la îndemână. Recomandarea noastră este să-i atrageți și pe copiii dumneavoastră în aceste activități sportive. Este foarte important ca și în această perioadă cei mici să aibă parte de activitate fizică susținută și să-și consume într-un mod constructiv și plăcut energia. 

 
 


BUNĂ DISPOZIȚIE PRIN DANS!

Dansul aduce o stare de bine aproape instant, mișcarea ne stimulează, și astfel devine o metodă excelentă de a ne reconecta cu cei mici.

Dansul poate ajuta chiar la îmbunătăţirea relaţiei dintre dumneavoastră şi copil, petrecând timp de calitate împreună, într-un mod relaxant şi distractiv.


YOGA​

Exercițiile de YOGA pot ajuta la combaterea stresului resimțit atât de copii, cât și de dumneavoastră, dacă exersați împreună.

Yoga poate ajuta copiii să-și dezvolte o mai bună conștientizare a corpului în spațiu, dar ajută și la încurajarea stimei de sine și a relaxării, pentru a face față provocărilor zilnice.
 


GIMNASTICA

Prin practicarea gimnasticii se vor dezvolta abilități motorii și de coordonare, iar în același timp se construiește un corp armonios și sănătos.

Gimnastica poate reduce într-un mod semnificativ riscul ca micuții să devină supraponderali.  Va ține departe diabetul și bolile de inimă și ajută la întărirea sistemului imunitar. Ajută la construirea unui corp frumos și sănătos contribuind la dezvoltarea unor abilități motorii și de coordonare.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce spuneți de jurnalul consumului de legume și fucte?  

Vă propunem să printați acest jurnal și să încercați să țineți evidența alimentației celor mici. Dacă includeți în dietă legume și fructe, veți observa imediat diferența!
 
Suntem alături de dumneavoastră în continuare!
Dacă găsiți interesante propunerile noastre, vă rugăm să ne spuneți
ce alte idei / subiecte v-ar plăcea să vă transmitem: promovareasanatatii@assmb.ro
Cu prietenie, 
Echipa ASSMB.​
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!