TOP SFATURI PENTRU O SĂNĂTATE EXCELENTĂ ÎN 2020

Ianuarie poate să însemne un nou început!
 
Cum starea bună a sănătății este o valoare, vă recomandăm câteva obiceiuri sănătoase pentru un 2020 excelent.

Ce sunt obiceiurile sănătoase?
Orice activitate sau comportament care vă poate aduce beneficii fizice, dar și emoționale. La început, aceste mici schimbări ar putea să nu pară atât de eficiente, însă prin practicarea zilnică, puteți dezvolta un cadru stabil pentru o viață sănătoasă.

1. Adoptați o dietă sănătoasă!
O dietă sănătoasă înseamnă un consum mai mare de legume și fructe, reducerea cantităților de zahăr și dulciuri din alimentația zilnică, introducerea cerealelor integrale în dietă, un consum de sare mai mic, mai puțin fast-food și mai multă apă. Astfel, veți diminua riscul apariției unor boli ulterioare cum sunt obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul și chiar cancerul.

2. Faceți-vă timp pentru exerciții fizice!
Mișcarea ne ajută să ne menținem un tonus sănătos. Dacă alocați sportului 30 de minute, de trei ori pe săptămână, rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu este nevoie să vă faceți abonament la sala de sport sau să vă luați antrenor personal.  Puteți merge pe jos, puteți alerga în parc sau puteți merge pe bicicletă. Orice sport are beneficii pentru cel care îl practică: controlul greutății, reducerea riscului de boli cardiovasculare, gestionarea glicemiei și a nivelului insulinei de către organism, îmbunătățirea sănătății psihice și stării de spirit, tonifierea mușchilor și întărirea oaselor, reducea riscul de cancer, menținerea echilibrului fizic etc.

3. Dormiți 8 ore pe noapte!
Odihna este esențială pentru refacerea organismlui, iar 8 ore de somn pe noapte sunt necesare pentru recăpătarea echilibrului și pentru o funcționare mai bună a întregului corp.

4. Spuneți STOP tutunului!
Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea dumneavoastră este să renunțați la fumat. Și la orice substitut, inclusiv țigara electronică. Plămânii și inima dumneavoastră vă vor mulțumi!

5. Reduceți consumul de alcool!
Alcoolul nu face parte dintr-o dietă sănătoasă, iar consumul excesiv este toxic pentru organism. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează constant în legătură cu faptul că abuzul de alcool ucide. E bine de știut că mai mult de 1 unitate de alcool* pe zi sau 5 unități la o ocazie înseamnă prea mult. Iar atunci când alcoolul este combinat cu tutun riscul este și mai mare.
* 1 unitate de alcool echivalează cu o bere (330 ml), un pahar de vin (125 ml) sau un shot de tărie (40 ml)

6. Protejați-vă sănătatea mintală!
Sănătatea mintală este la fel de importantă ca sănătatea fizică. Depresia este cea mai frecventă tulburare. Dacă nu reușiți singuri să găsiți resursele interne care să vă dea un tonus psihic bun, discutați cu un prieten apropiat sau chiar cu un specialist.

7. Aveți grijă de igiena personală!
Menținerea unei ingiene personale bune este una dintre cheile unui stil de viață sănătos. Simplul act de spălare al mâinilor cu săpun poate reduce riscul de boli diareice la copii cu până la 47%, potrivit OMS. Acest comportament poate asigura sănătatea pe termen lung. De asemenea, există o legătură strânsă între sănătatea orală și cea generală, iar pentru un organism sănătos este extrem de importantă prevenția și tratarea precoce a afecțiunilor stomatologice. Sfatul specialiștilor este să vă spălați pe dinți de două ori pe zi câte două minute.

8. Mergeți regulat la medic!
Examenul anual vă ajută să preveniți diverse boli și vă garantează liniștea că sunteți sănătos.

9. Sprijiniți alăptarea!
Alăptarea exclusivă până la șase luni protejează copiii atât de subnutriție, cât și de supraponderalitate și obezitate, astm, boli cardiovasculare, diabet. De asemenea, este benefică și pentru sănătatea mamei. Dacă nu sunteți o proaspătă mamă în 2020, transmiteți acest mesaj tuturor celor care ar putea beneficia de el. 

Cu prietenie,
Echipa ASSMB
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
 
 
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro

Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă puteți dezabona aici.

Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
 
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.