Începând din această lună, sute de medici și asistenți medicali din Rețeaua Școlară a Municipiului București participă la cursul de formare profesională „Program de psiho-educație și intervenții scurte privind comportamentele de risc ale elevilor”

Începând din această lună, sute de medici și asistenți medicali din Rețeaua Școlară a Municipiului București participă la cursul de formare profesională „Program de psiho-educație și intervenții scurte privind comportamentele de risc ale elevilor”

IMG_256Personalul medical se familiarizează astfel cu noțiunile esențiale necesare în vederea formării relațiilor și conexiunilor sociale cu elevii. De asemenea, medicii și asistenții află cum pot identifica cele mai eficiente modalități de comunicare cu tinerii și cu părinții lor.

 

IMG_257”ASSMB are peste 600 de cabinete medicale în școlile și liceele din Capitală. O interacțiune pozitivă cu personalul medical poate ajuta la îmbunătățirea sănătății elevilor, la reducerea absenteismului școlar și la creșterea încrederii în sistemul medical. Parteneriatul cu ALIAT asigură medicilor și asistenților noștri accesul la cursuri de formare în comunicare și relaționare cu copiii și părinții, tocmai pentru a ne ajuta să atingem acest obiectiv” - Oana SIVACHE, Director General ASSMB

 

IMG_258Sesiunile se desfășoară de două ori pe săptămână, pe durata mai multor luni, până când toți medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare vor fi instruiți în privința identificării comportamentelor la risc ale elevilor.

 

IMG_259Asigurarea asistenței medicale în cadrul unităților de învățământ reprezintă examinarea, evaluarea stării de sănătate și a comportamentelor de risc și prevenția formării dependențelor tuturor preșcolarilor și elevilor pe toată perioada în care aceștia se află în unitățile de învățământ.

 

IMG_260“Felicitări ASSMB pentru această inițiativă de a se îndrepta cu diferite resurse spre creșterea capacității profesionale a cadrelor medicale din școli de a relaționa cu elevii și părinții. Cred ca rolul acestora în sistemul educațional este unul de prevenire și intervenție scurtă în afecțiunile medicale în rândul copiilor, iar aportul lor poate fi pus foarte bine în valoare la clasă dacă primesc susținerea și respectul pe care le merită. Iar aceasta înseamnă și formare continuă și dialog privind necesitățile lor. Mă bucur că participanții au fost deschiși, interactivi, curioși și dornici să ducă mai departe în practica lor noua experiență. Aceasta indică un nivel ridicat de implicare și interes acordat profesiei lor și lucrului direct cu elevii, deși sistemul educațional este unul plin de provocări”, a declarat Președintele ALIAT SM Ramona Costescu, psiholog clinician și psihoterapeut și de asemenea unul dintre trainerii care susțin acest curs pentru ASSMB.

 

IMG_261Asociația ALIAT pentru Sănătate Mintală (ALIAT SM) a fost fondată în ianuarie 2019 pentru a reuni inițiativele și proiectele dedicate exclusiv promovării și sprijinirii sănătății mintale a românilor, păstrând zona de expertiză în adicții acumulată din 1993 de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT).