Disable Preloader

PRIMĂRIA CAPITALEI, INVESTIȚIE MAJORĂ ÎN SECȚIA DE ONCOLOGIE A SPITALULUI BURGHELE

PRIMĂRIA CAPITALEI, INVESTIȚIE MAJORĂ ÎN SECȚIA DE ONCOLOGIE A SPITALULUI BURGHELE

Terapia pacientului oncologic în regim de spitalizare de zi, într-un ambient cât mai apropiat de cel cu care este obișnuit, îi ușurează suferința. Un exemplu îl reprezintă Serviciul de Oncologie al Spitalul Clinic Prof. Dr. Th. Burghele, unde funcționează Secția Spitalizare de zi, cu 30 de paturi.
Amenajarea spațiului care se întinde pe două nivele (et. II și et. III) s-a realizat anul trecut, în aproape două luni și a costat aproximativ 400.000 de euro, bani de la Primăria Municipiului Bucureşti.
În secția Spitalizare de zi, pacienții oncologici beneficiază de tratamente loco-regionale și perfuzabile pentru: cancerele urogenitale (cancerul de prostată, de testicul, de vezică urinară, de rinichi) dar și alte neoplazii (cancerul de colon, din sfera ORL, sân etc)
Tratamente specifice antineoplazice:
• chimioterapie și imunoterapie intravezicală cu scop adjuvant
• tratamente sistemice prin perfuzii intravenoase (chimioterapie, imunoterapie, terapie țintită cu anticorpi monoclonali, agenți antiosteolitici)
• tratamente paliative, inclusiv paracenteze și toracocenteze
• monitorizarea afecțiunilor oncologice cu și fără investigații de înaltă performanță
Anul trecut, 500 de bolnavi de cancer s-au tratat în această secție, iar în primul semestru al lui 2019, peste 400.
Personalul medical este format din 4 medici (3 oncologi și 1 urolog), 10 asistente medicale, dintre care 5 asistente specializate în oncologie și un farmacist.
Pacienții care sunt internați la Oncologie- Spitalizare de zi provin, în general, din Secția de Urologie a Spitalului Clinic “Prof.Dr. Th. Burghele” care tratează anual aproximativ 2000 de cazuri din București dar și din țară ( aproximativ 30%)
Documentele medicale necesare pentru internarea la Oncologie-Spitalizare de zi sunt: card de sănătate, adeverință de asigurat, bilet de trimitere/scrisoare medicală (tip CNAS), buletin de identitate, documente medicale referitoare la diagnostic.