!!CORONAVIRUS - SFATURI DIN SURSE OFICIALE!!

!!CORONAVIRUS - SFATURI DIN SURSE OFICIALE!!

Informați-vă doar din surse oficiale despre gripa nouă, CORONAVIRUS și luați măsurile corecte de prevenție! Nu uitați să respectați următoarele reguli elementare de igienă:


- Spălați des și temeinic mâinile
- Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare
- Evitați persoanele bolnave
- Dacă strănutați, acoperiți-vă nasul și gura cu pliul cotului (dacă nu aveți la dispoziție șervețel de hârtie)
- Luați medicamente doar la recomandarea medicului
- Dezinfectați suprafețele din preajmă
- Utilizați masca de protecție doar dacă sunteți bolnavi sau în apropierea celor bolnavi
- Evitați aglomerația

 

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică a fost operaționalizată linia TELVERDE (0800 800 358) destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Programul de funcționare a liniei Telverde este zilnic, între orele 08:00 și 23:00. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.
!! Atenție, nu este un număr de urgență, ci este destinat strict informării !!

Sunați la 112 dacă suspectați că sunteți bolnav sau dacă ați călătorit recent în zonele afectate!

Personalul medical din cabinetele medicale școlare reamintește periodic elevilor și cadrelor didactice regulile obligatorii de igienă, precum spălarea frecventă a mâinilor, pe care le-au învățat deja la orele de educație pentru sănătate, dar și dezinfectarea pupitrelor înainte de începerea cursurilor. De asemenea, se asigură că toate grupurile sanitare sunt curățate frecvent și sunt dotate cu săpun.