CEA DE-A 6-A EDIȚE A CONVENȚIEI ROMÂNE A SPITALELOR ROHO 2021, CU TEMA „SPITALUL NOSTRU”

CEA DE-A 6-A EDIȚE A CONVENȚIEI ROMÂNE A SPITALELOR ROHO 2021, CU TEMA „SPITALUL NOSTRU”

 

ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București este pentru al doilea an consecutiv Partener instituțional la Convenția Română a Spitalelor ROHO 2021, eveniment medical de prestigiu, cu participare internațională, ale cărui lucrări au început astăzi la București.

 

Invitat, în calitate de speaker, la sesiunea plenară ”Spitalul Nostru”, care a deschis ROHO 2021, directorul general al ASSMB, Vasile APOSTOL, și-a început intervenția mulțumind cadrelor medicale și întregului personal din cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, pentru profesionalismul și munca neobosită din ultimul an și jumătate de pandemie.

 

El a amintit faptul că, până acum, în spitalele Municipalității au fost tratați peste 20.000 de pacienți cu COVID-19, iar numărul de vaccinări realizate în centrele deschise de Primăria Capitalei și ASSMB se apropie de 200.000.

 

Acum, în valul patru al pandemiei, sunt implicate direct 12 spitale administrate de ASSMB, pentru tratarea cazurilor de 𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵 fiind puse la dispoziție peste 700 de paturi în regim de spitalizare continuă, 54 de paturi ATI și 28 de paturi de terapie intermediară.

 

 ”Dincolo de pandemie, ne-am străduit să continuăm proiectele de investiții și demersurile pentru modernizarea activității. Recent, am finalizat digitalizarea complete a activității celor peste 600 de cabinet medicale școlare și universitare din București, proiect unic la nivel national și un model de bune practice pentru care deja există interes și din partea altor autorități locale”, a arătat directorul general ASSMB.

 

El a precizat că, în paralel, avansează și digitalizarea celor 19 unități sanitare pe care instituția le are în administrare, fiind finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul-pilot de la Spitalul Clinic Colentina. Urmează, în perioada imediat următoare, contractarea studiilor de fezabilitate și pentru celelalte spitale.

 

”Avem în permanență ca prioritate atragerea de fonduri europene, iar acum avem la dispoziție și Planul Național de Redresare și Reziliență. Primăria Municipiului București și ASSMB au depus 22 Fișe de Reforme și Investiții în vederea finanțării prin PNRR, valoarea totală a acestora fiind de un milliard de euro! Cu bucurie vă pot spune că toate au îndeplinit criteriile pentru a fi propuse spre finanțare. Menționez doar că printre ele se află proiecte de mare anvergură, precum Spitalul Metropolitan și Centrul de transplant multi-organ de la Spitalul Clinic Sf. Maria”, a mai precizat Vasile APOSTOL.

 

#PMB #ASSMB #COVID19 #ConvențiaRomânăaSpitalelorROHO2021