2 APRILIE 2022 - ZIUA MONDIALĂ DE CONȘTIENTIZARE A AUTISMULUI

2 APRILIE 2022 - ZIUA MONDIALĂ DE CONȘTIENTIZARE A AUTISMULUI

 

2 APRILIE – ZIUA MONDIALĂ DE CONȘTIENTIZARE A AUTISMULUI

 

 

 

În 2022, pentru al 15-lea an consecutiv, întreaga lume marchează pe 2 aprilie „Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului” (World Autism Awareness Day), prilej de a aduce în atenția opiniei publice nevoia de acceptare și integrare a copiilor afectați de tulburări de spectru autist.

 

 

 

Lansată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în 2007, campania de conștientizare urmărește să evidenţieze necesitatea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viaţă împlinită, ca parte integrantă a societăţii. Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor în care trăiesc.

 

 

 

În acest an, tema sub care se desfășoară Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului este „Educație incluzivă de calitate pentru toți”. Pentru a înțelege mai bine provocările reprezentate de tulburările de spectru autist, dar mai ales pentru a oferi îndrumare părinților care au nevoie de ajutor medical pentru copiii lor, am stat de vorbă cu doi specialiști în domeniu, de la Spitalul de Psihiatrie Titan Dr. Constantin Gorgos, unitate medicală administrată de Primăria Municipiului Bucureşti prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

 

 

Dr. Elena TUDORACHE, medic primar Psihiatrie pediatrică și Dr. Andreea GIURGIUVEANU, medic specialist Pediatrie, vorbesc despre primele semne ale tulburărilor de spectru autist și despre necesitatea ca părinții să solicite ajutor de specialitate cât mai devreme. Diagnosticul precoce este primordial pentru ca acești copii să beneficieze de o atitudine terapeutică adecvată.

 

 

 

Pentru mai multe informații privind acest subiect medical de mare interes, vă invităm să urmăriți clipul video alăturat.

 

 

 

#ziuamondialadeconstientizareaautismului

 

#worldautismday

 

#pmb #assmb #spitalulgorgos