CUM PUTEM GESTIONA SITUAȚIILE DE CRIZĂ

CUM PUTEM GESTIONA SITUAȚIILE DE CRIZĂ

CUM PUTEM GESTIONA SITUAȚIILE DE CRIZĂ

ESTE ÎNTREBAREA SUB SEMNUL CĂREIA A STAT PRIMA ACȚIUNE DIN CADRUL PARTENERIATULUI ASSMB- DGPMB, DERULATĂ LA SPITALUL CLINIC DE PSIHIATRIE  „ PROF. DR. ALEXANDRU OBREGIA”

 

Astăzi, în amfiteatrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, a avut loc prima sesiune de instruire susținută de specialiști ai Poliției Capitalei (DGPMB) și de parteneri din cadrul societății civile, pe o tematică ce a vizat: prevenirea criminalității, tehnici de negociere, recunoașterea situațiilor cu potențial negativ, precum și manevre de înlăturare a riscurilor iminente.

Acțiunea, o premieră la nivel național din punctul de vedere al problematicii abordate și a publicului țintă vizat, a urmărit prezentarea interactivă a tehnicilor și metodelor prin care pot fi gestionate cu succes situațiile de criză sau tensionate, care pot apărea uneori la camerele de gardă, sau chiar în cadrul secțiilor medicale.

Totodată, mai buna cunoaștere a situațiilor reale, cotidiene și dificile, pe care le întâmpină medicii în activitatea lor, constituie o premisă de optimizare a colaborării unităților sanitare cu Poliția Capitalei.

Sesiuni de instruire similare vor fi organizate în toate spitalele administrate de ASSMB care dispun de Cameră de gardă, sau unde există un interes specific privind problematica vizată.

Activitățile au loc în baza Protocolului de colaborare încheiat recent între ASSMB și DGPMB, pentru o perioadă de 5 ani, și care vizează promovarea sănătății prin dezvoltarea și implementarea unor măsuri menite să consolideze echilibrul emoțional și abilitățile de gestionare a situațiilor de criză.

În primul rând, mă bucur că am reușit să demarăm în timp record colaborarea cu Poliția Capitalei. Este un element important în noua strategie ASSMB de parteneriat cu toate instituțiile relevante pe zona de promovare a sănătății  și de educație pentru sănătate. Acțiunea de astăzi a fost un succes, și s-a bucurat de interesul și participarea activă a zeci de cadre medicale. Sunt convinsă că informațiile primite de la experții DGPMB vor ajuta la prevenirea situațiilor de risc și la gestionarea optimă a unor potențiale situații tensionate care, din păcate, pot apărea oricând la o cameră de gardă” - Oana SIVACHE, director general adjunct ASSMB.