Informații

În cadrul ediției III a Campaniei de Promovare a Sănătății Orale toți preșcolarii și elevii claselor 0 – VII înscriși în învățământul de stat din Municipiul București vor beneficia de ore de educație pentru sănătate;

Derularea campaniei: 20 ianuarie 2020 – 12 iunie 2020;

Beneficiarii campaniei: 161.605 preșcolari și școlari (nivel primar și gimnazial) înscriși în  cele 390 de unități de învătământ de stat

Orele vor fi desfășurate în cele 4.068 clase 0 - VII și cele 1.414 grupe ale unităților de învățământ de stat din municipiul București;

Scopul campaniei este de a transmite preșcolarilor și elevilor din ciclul primar informații referitoare la regulile de îngrijire în igiena orală pentru a preveni apariția complicațiilor stomatologice.

Obiectivele generale ale campaniei:

• Educarea și conștientizarea importanței igienei orale

• Prevenirea afecțiunilor stomatologice

• Colectarea datelor privind sănătatea orală a preșcolarilor și elevilor și estimarea prevalenței bolilor dentare

 Obiectivele specifice ale campaniei:

• Informarea copiilor privind afecțiunile orale și factorii de risc care contribuie la producerea acestor afecțiuni

• Transmiterea de recomandări preșcolarilor și elevilor privind menținerea sănătății orale

• Evidențierea legăturii dintre sănătatea orală și cea generală

• Importanța pentru un organism sănătos a prevenției și tratării precoce a afecțiunilor orale

Instrumente utilizate în campanie: în cadrul ediției III va fi organizat, pentru copiii claselor 0-IV, un concurs de desen intitulat „O zi din viața dințișorului meu preferat”. Este un concurs educațional, ce propune ca temă realizarea unor desene care să capteze elemente cuprinse chiar în denumirea titlului.

Prin intermediul acestui concurs dorim să sporim interesul copiilor pentru acțiunile de prevenție a  afecțiunilor orale, să ajutăm la mărirea gradului de conștientizare a importanței unei igiene orale corespunzătoare și la fixarea comportamentului de igienă orală, stimulând creativitatea și motivând copiii să fie un bun exemplu pentru colegii lor și chiar pentru familie.

Concursul va fi promovat de către cadrele medicale din rețeaua școlară și cadrele didactice, care vor fi înștiințate prin intermediul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Pentru primele 3 lucrări/clasă se vor oferi diplome copiilor care le-au realizat.

Lucrările premiante vor putea fi afișate la avizierul clasei.

La finalul anului vor fi stabilite lucrări premiante pe școală.

Stim că educația nu se desfășoară numai în scoli sau grădinițe, ci se continuă și acasă. Vă rugăm să urmăriți tehnica periajului dentar aplicată de copiii dumneavoastră și să completați chestionarul online pe măsură ce orele de promovare a sănătății orale se desfășoară. Prin răspunsurile oferite vă asigurăm că și dumneavoastră participați la crearea obiceiurilor sănătoase și corecte ale copiilor.

 

Project

Regulament